Nadat ik weken door mijn dochter ben aangehoest, heb ik nu toch nog zelf een griep opgelopen.
Er moet desalniettemin toch gekookt worden.
Pasta Norma:
Snijd 1 aubergine in hapklare stukjes en bestrooi met zout en laat dit intrekken (zo'n 15 minuten). Laat uitlekken op keukenpapier en dep droog. Bak circa 10 minuten op hoog vuur in olijfolie, tot de blokjes gaar en gekleurd zijn en de olie weer wat vrij komt.
Maak een tomatensaus: snipper 1 uitje en wat knoflookteentjes fijn en bak ze glazig in olijfolie; doe er 1 blikje tomatenblokjes bij en laat dat even door en door warm worden; breng op smaak met zout en peper.
Kook pasta gaar (ik gebruikte penne rigate).
Hussel alles door elkaar met ricotta.
Er bij broccoli met kaassaus: kook broccoliroosjes beetgaar in een bodempje water. Giet af en bewaar wat kookwater. Roer hiermee een pakje roomkaas met knoflook en tuinkruiden mee los en schep dit door de broccoli.
Toe aten we kweeperen op lichte siroop uit de inmaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten