Vandaag aten we Koreaanse groentenschotel. Het recept is ook al weer zo'n 20 jaar oud, denk ik, maar nog steeds geliefd op momenten van weinig inspiratie, hoewel het wel wat extra’s mag hebben, zoals knoflook, gember, rode peper en wat citroensap bijvoorbeeld. Wij eten er nooit vlees bij.
Koreaanse groenteschotel
2 tl sesamzaad
3 el arachideolie
1 el ketjap asin
2 tl suiker
zout
1 pak bamigroenten
250 gr champignons
rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan goudbruin. Klop voor het sausje 1 eetlepel olie met de ketjap, de suiker en de sesamzaadjes en doe er wat zout bij. Fruit de ui, prei, kool uit het pakket en de schoongemaakte champignons al omscheppend enkele minuten in de rest van de olie in ca. 5 minuten beetgaar. Voeg de taugé toe en bak dit even mee. Meng het sausje door de groenten en serveer direct.
Serveer er rijst bij en bijvoorbeeld een gebakken tartaartje.
Bron: Volkskrant
Als toetje aten we gemarineerd kersencakeje. In plaats van kersen nam ik bosbessen op siroop, die ik ook niet marineerde. Het was wel lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten