Gisteren de eerste poging. Er zijn verwarrend veel
recepten, daaruit destilleerde ik het volgende:
Voor de bodem: 60 g “Digestive” koekjes, 60 g suiker, 30
g boter. De koekjes verkruimelen met suiker, daardoorheen de gesmolten boter
mengen. Dit mengsel verdeelde ik over twee springvormen van 16 cm Ø.
Een daarvan bakte ik vijftien minuten in de oven op 180°C.
Voor de vulling: 500 g mascarpone (iets minder, want ik
had wat mascarpone nodig gehad voor een ander gerecht.), sap en rasp van een
limoen, 60 g suiker en 2 middelgrote eieren.
De springvormen bedekte ik met aluminiumfolie, zette ze
in een braadslede, vulde ze met de vulling. Ik had vier liter kokend water
nodig om de braadslede voldoende te vullen.
Ik bakte de cheesecakejes 60 minuten op 165°C en liet ze
daarna afkoelen.
Het resultaat: de vulling prima. De bodem een slappe
zooi, zoals misschien wel te verwachten was. Het maakte voor de textuur geen
verschil of de bodem was voorgebakken. Vooralsnog is de MonChoutaart of de
kwarktaart favoriet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten