woensdag 7 maart 2012

Mixed pickles

Vandaag aten we boerenkool. Erbij onder ander mixed pickles.

Op 20 oktober maakte ik het:
Bloemkoolroosjes, wortelschijfjes, sperziebonen, van elk circa 300 gr, 4 sjalotjes, 1 rode peper, 4 x ¼ tl koriander, 4 x ¼ tl mosterdzaad, 8 laurierblaadje, 600 ml azijn, 1200 ml water, 60 gr suiker en 55 gr zout.
De groenten 5 min gestoomd.
4 klembokalen van ½ l schoongemaakt met soda en in de oven op 120 ° gedroogd/gesteriliseerd.
De bokalen gevuld met de groenten en kruiden en met het kokende water/azijn mengsel overgoten.
Medio november pas de eerste proef. Het resultaat was goed, zeker niet spectaculair. De eerste pot is inmiddels op en dit wordt de tweede pot.
Met deze water / azijn verhouding is het niet zo zuur, terwijl de pH 4 blijkt te zijn. Bij een pH < 4,6 groeit er geen clostridium.
Al met al een redelijk geslaagd experiment. Jammer dat ik de enige in dit huishouden ben, die mixed pickles eet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten