zondag 20 november 2011

worteltaart

Gisteren ook nog worteltaart gebakken. De hoeveelheid beslag was voldoende voor 2 bakblikken. De eerste taart is al aangebroken. De tweede taart heb ik ingevroren.

Het recept is van Sylvia Witteman; in: het bearnaisesyndroom: Rueblitorte

6 eieren
300 gr suiker
300 gr amandelen. In de keukenmachine tot gruis gehakt
250 gr rauwe wortel, fijn geraspt
50 gr bloem
rasp van een onbehandelde citroen
theelepel bakpoeder
een borrelglas kirsch
wat poedersuiker

verwarm de oven op 180 graden. Beboter een springvorm (ik gebruikte een andere taartvorm) en bestuif hem met meel. Scheid de eiwitten van de dooiers. Roer de dooiers met de suiker, citroenrasp en kirsch schuimig. Klop de eiwitten stijf. Roer de wortelrasp, amandelrasp en gezeefde bloem door het dooiermengsel. Spatel voorzichtig het eiwit erdoorheen.
Schep de massa in de springvorm en bak hem in een uurtje lichtbruin en gaar. Laat de taart een beetje afkoelen en stort hem op een plat bord. Laat hem helemaal afkoelen en bestrooi hem dik met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten