Piekerans
woensdag 27 november 2013
De pH-factor
Ik moest nog een
pH meting
doen van mijn laatste
atjar experiment.
Het potje was goed vacuüm en de inhoud rook goed. De pH van de vloeistof was 3.8. Ik wreef de groenten fijn en mat daar de pH van: die was 3.9 (3 x gemeten varierend tussen 3.85 en 3.89) Dat is een fraai resultaat.
Zie ook de volgende sites:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/clostridium-botulinum.aspx
http://www.vwa.nl/onderwerpen/bacterien-ziekteverwekkers/dossier/clostridium-botulinum
http://www.cdc.gov/features/homecanning/
http://nchfp.uga.edu/how/general/ensuring_safe_canned_foods.html
http://www.clemson.edu/extension/hgic/food/food_safety/preservation/hgic3030.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Nieuwere post
Oudere post
Homepage
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten