zaterdag 13 oktober 2018

Kweeperen

Ik kocht 4 kweeperen, 1.710 kg.

Ik schilde ze en deed de schillen en klokhuizen in een pan, de schoongemaakte kweepeer in stukjes in een tweede pan en pocheerde ze ruim 3 kwartier tot de kweepeerstukjes gaar waren.



Ik liet de schillen en de stukjes na elkaar uitlekken in een pan.


De uitgelekte stukjes kweepeer (bij elkaar 1.147 kg) macereerde ik met 1.0 kg suiker en draaide die vanochtend door de roerzeef.
Ik wilde er membrillo maken naar dit recept: https://www.kweepeer.nl/recepten/membrillo-kweepeerpasta/. Na een half uur pruttelen was het nog niet dik genoeg en werd het me te zwaar. Ik ging verder met dit recept: https://www.kweepeer.nl/recepten/fruitleer-van-kweepeer/. De pasta staat nu te drogen in de oven.

Van het kweeperensap (9 dl) maakte ik gelei met geleisuiker speciaal en maakte die 10 minuten in op 90° C. Dit is het resultaat:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten