donderdag 22 februari 2018

Tamarinde-dadelchutney

Speciaal voor de bloemkoolpakora's maakte ik tamarinde-dadelchutney, naar een recept van Petrina Verma Sarkar:

Ingredients:
200 gms tamarind (remove seeds)
100 gms dates (pitted)
150 gms jaggery
2 cups water
1 tsp fennel
1 tsp cumin seeds (roast and grind coarsely)
1 tsp salt
Red chilli powder as per taste

Preparation:
1. Put the tamarind, dates, jaggery and water in a saucepan and cook on a medium flame till the dates and tamarind are soft.
2. Turn off flame and allow the mixture to cool.
3. Use a food processor or hand blender to blend mixture together into a smooth sauce.
4. Put sauce back into the saucepan and onto a medium flame and add remaining spice ingredients.
5. Bring the sauce to a boil and turn off.
6. Allow to cool, then chill and serve.



Ik vulde vier minitulpglaasjes, die ik 15 minuten inmaakte op 100°C (https://www.bernardin.ca/recipes/en/tamarind-chutney.htm)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten