Op internet zocht ik de kooktijd voor rode bieten met de snelkookpan. De meeste gaven een tijd van 35 minuten aan (zie bijvoorbeeld hier).
Dat lijkt me niet juist. Ik kook bieten zo'n 45 minuten. In de snelkookpan zou de tijd 1/3 worden verkort; dus 15 minuten nadat de pan op druk is.
Deze site geeft een tijd van 20 minuten aan.
In de verschillende kookboeken zag ik overigens een kooktijd van 1 tot 2 uur staan.
Ik kookte de bieten 20 minuten op stand 2 (90 KPa). Zij waren goed gaar (met voldoende beet).
Wat betreft vitamines en mineralen: nergens zag ik een oorspronkelijke bron, die refereert aan een onderzoek. Een enkele site (zie bijvoorbeeld hier) zegt stand 1 (50KPa) te gebruiken, omdat de lagere temperatuur minder vitamine verlies geeft, het merendeel van de sites (zie bijvoorbeeld hier) zegt dat de kortere kooktijd minder vitamineverlies geeft.
Dankjewel voor je onderzoek en , idd gewoon gezond verstand gebruiken
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Doretti