Paté: 1 kg HOH gehakt, 1 uitje, 3 tenen knoflook, 6 g zout, 6 g colorozo, 2 g patékruiden, 5 g poedergelatine, 30 ml cognac, 30 ml witte wijn, ½ potje groene pepers (ca 30 g), keelspek om te barderen.
Stenen pasteipot ingesmeerd met boter; pasteipot afgedekt met aluminiumfolie. In de oven op 85° tot een kerntemperatuur van 65°. We aten er meerdere dagen van:
Een stuk varkensschouder; een rub van 14 g zout, 7 g rietsuiker, 1 g peper, 1 g piment, 2 g marjolein, 3 tenen knoflook; 24 uur in vacuüm. Daarna 20 minuten gerookt met eiken. Vervolgens in de oven op 90°C tot een kerntemperatuur van 70°C. Tenslotte rondom aangebakken.
Met piccalilly.
En met Branston Pickles.
Ik vond het zelf wel lekker. En goed bereid!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten