zaterdag 30 augustus 2014

Pruimenjam

Een van de redenen om dit blog te beginnen, was om na te kunnen gaan hoe ik iets had gemaakt.

Zojuist pruimenjam gemaakt en na afloop bedacht ik dat ik op het blog een en ander had kunnen nalezen; gelukkig had ik hier nog niets geschreven. In mijn "recensieschriftje" stond ook maar heel summier iets beschreven: pruimenjam met kruiden, nadat ik een potje in Berlijn had gekocht.

Ik kocht 2 kg pruimen: Reine-Victoria. (De fruitman vertelde dat hij vandaag voor de laatste keer hier kwam. Het was nog niet zeker of hij volgend jaar weer hier kon staan.) (Mijn pruimenboom heeft dit jaar zelfs niet gebloeid.)

Ik maakte 1250g schoon en sneed deze in kleine stukjes. Ik mengde het met 500 g suiker, 25 g pectinepoeder en het sap van 1 citroen. Dit liet ik ruim 1 uur macereren en daarna 5 minuten koken. Ik vulde er 6 Weckpotjes van 220 ml mee, die ik 10 minuten op 90°C steriliseerde.

Dit is het -voorlopige- resultaat:


Het restje in de pan en de afgeschuimde jam smaakte alvast prima.

Zie ook deze link: http://nchfp.uga.edu/how/can_07/plum_jam_powder.html.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten