zaterdag 26 april 2014

Caponata

Ik had nog 3 aubergines liggen van het afgelopen weekend. Gisteren aten we daarom pasta alla Norma, vandaag caponata.

Caponata is een Siciliaanse zoet-zure compote / salade / groenteschotel. Zie bijvoorbeeld hier, hier, hier of hier.

Je gebruikt onder meer courgette en/of aubergine en venkelknol en/of bleekselderij, groene of zwarte olijven, rodewijnazijn of balsamicoazijn, passata of tomatenblokjes of hele tomaten uit blik. Een beetje pit van rode peper is goed. (Ui, knoflook, kappertjes, rozijnen en pijnboompitten, olijfolie, suiker, zout om de rest van de ingrediënten ook maar te noemen)

Er zijn ook recepten met chocolade erin (zie hier of hier), maar dat wordt wellicht te veel van het goede.



Dit was het resultaat en ik vond het verrukkelijk. We aten het met spaghetti en een kalfschnitzel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten